HTML

2008.02.11. 19:29 rrroka

mi legyen a nevünk?

ma hivatalosan is bejelentettük a szertartás időpontját, papír, kérelem, bélyegző, aláírások, minden!
érdekes volt, h ott kellett eldönteni, h mi legyen a nevünk, illetve születendő gyermekünk neve a házasságkötés után.
volt ott minden lehetőség.
tételezzük fel, hogy az arát 'aaa menyasszonynak' hívják engem meg 'rrr vőlegény mégegynévnek'.
ennek kb 8 féle variációja lehet az esküvő után a nevünk.most nem tudom mindet felidézni de a legrettentőbb az volt, h az én nevem marad, a menyasszonyé pedig 'rrr vőlegény mégegynévné aaa menyasszony'.
eredetileg ugy terveztük, h mindeki megtartja a nevét, de egy hirtelen döntéssel menyasszony úgy döntött ott helyben, h jó ötlet, és nekem is nagyon jól esett, ha az esküvő után 'rrr-aaa menyasszony' lesz a neve. gyermekeinket pedig 'rrr gyereknévnek' fogjuk hívni.
visszakanyarodva a kihelyezett szertartásra:
megint nagyon készségesek voltak az anyakönyvvezető nénik, kedvesen ötletekkel segítve elmondták, h miként szokott ez zajlani, mikor kell zene, milyen kellékek kellenek (pl. asztal, amire a címeres zászló kerül), hány szék kinek, hova. mondom, nagyon rendesek voltak.
ott helyben írni kellet még egy kérvényt a város jegyzőjének, három sorban, 2200 Ft illetékbélyeggel megtámogatva. a szertartás 35eFtba kerül, és javasolták, h fizessük is be izibe, mert emelni fogják. megtettük. örülünk. :)

Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlat szertartás nevek


A bejegyzés trackback címe:

https://321igen.blog.hu/api/trackback/id/tr25335361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása